Assessories especialitzades infoJOVE

Projectes

Assessories especialitzades infoJOVE

Assessories especialitzades infoJOVE
Descripció

Les assessories especialitzades són serveis dirigits a les adolescents i joves de la ciutat de Barcelona fins als 35 anys. Es desenvolupen en el marc dels Punts infoJOVE de la ciutat de Barcelona, sota demanda. Qualsevol adolescent, jove, família o professional que treballi amb joves pot sol·licitar cita en modalitat presencial o virtual a través del seu PIJ de districte.  L’atenció individualitzada es desenvolupa per part d’una professional en la matèria en un entorn confidencial i proper.

Les assessories que oferim són:

  • Assessoria acadèmica: des del servei oferim suport en totes les fases vinculades al projecte formatiu de cada adolescent/jove. Des de l’exploració d’un mateix i de l’entorn, l’anàlisi de les diferents opcions formatives i itineraris a seguir, fins a l’acompanyament a la presa de decisions i suport en la gestió de tràmits posteriors.
  • Assessoria d’emprenedoria: acompanyem a les joves en la definició del seu pla d’empresa, les orientem sobre aspectes jurídics i temes econòmics i les connectem a tots els recursos existents per a joves emprenedors/emprenedores que ofereix la ciutat.
  • Assessoria d’habitatge: oferim assessorament per a compartir pis, així com el lloguer. D’altra banda, facilitem orientació en la compra en col·laboració amb l’OLJ i fem promoció de nous models d’habitatge.
  • Assessoria laboral: fem acompanyament en la definició del pla de recerca de feina, orientem en la redefinició del projecte professional i assessorem en aspectes legals vinculats a l’àmbit laboral.
  • Assessoria de mobilitat internacional: treballem en dues línies clau en l’àmbit de la mobilitat:
    • Si vols marxar a l’estranger a estudiar, treballar, realitzar pràctiques laborals o fer un voluntariat, et donem un cop de mà en la definició del teu pla d’atac.
    • Si vols tornar a la ciutat de Barcelona des de l’estranger, també t’acompanyem en el procés.
Destaca

Els cicles, campanyes i jornades de gran format sobre temàtiques d’interès juvenil que es desenvolupen durant tot el curs.