Àmbits

Cultura

Cultura

Des de l’Àmbit de Cultura de QSL dissenyem i desenvolupem projectes culturals per tal que arribin al conjunt de la ciutadania. Accions democratitzadores i participatives que apropen la cultura, vetllen pel suport a la creació emergent i fomenten el desenvolupament cultural comunitari dels territoris.

Des de l’Àmbit de Cultura gestionem equipaments culturals i projectes diversos amb una metodologia comuna que permet l’aprenentatge continu i l’optimització de processos i recursos.

Prenem com a base les polítiques culturals municipals de referència i incidim en accions que generin una societat activa, participativa, constructiva… una societat capaç d’avançar vetllant pels drets de la ciutadania i que pren la cultura com un dels elements claus per a la transformació social. La cultura com a element capaç de transmetre valors i com a acció transformadora per al desenvolupament de les societats del futur. 

Treballar la cultura amb perspectiva comunitària és empènyer i difondre creacions culturals de base. És apropar creacions culturals a tots els territoris, és donar recursos a persones creadores per a ser, per a dir, per a desenvolupar el seu jo actiu que interpel·li a l’altre, que el faci sentir.

La transformació social és tan ràpida que tenim el repte d’estar en evolució contínua, aprenem i ens transformem amb ella, adaptant les maneres de treballar. Escoltem reflexions i teories i construïm pensament transformador de maneres de ser i materialitzat en maneres de fer.

L’Àmbit de Cultura es nodreix i treballa conjuntament amb l’Àmbit de Participació, que respon i difon les bases essencials d’estratègies participatives per al desenvolupament d’una autèntica cultura democràtica, i també amb l’Àmbit d’Interculturalitat i Gènere, entenent que el desenvolupament cultural de proximitat no és si no representa totes les constel·lacions i construccions culturals.

Projectes destacats