QSL

Qui som

QSL - Qui Som

QSL Serveis Culturals som una organització que va néixer amb l’objectiu de fomentar i enriquir la cultura de proximitat, l’educació expandida, la participació inclusiva, l’enfortiment comunitari i la transformació social. Per això centrem el nostre coneixement i experiència en la creació i gestió de projectes de servei públic des de les àrees de la cultura, l’educació i la participació, amb una perspectiva intercultural i interseccional.

A QSL promovem l’escolta activa i el diàleg com a eines constructives que ens permeten treballar amb proximitat i transparència, generant relacions de col·laboració i confiança amb les clients/es i amb cada equip de treball, amb l’objectiu d’assolir projectes de qualitat, adaptats a la realitat i immersos en processos de millora contínua.

QSL som el conjunt de persones professionals que, organitzades en xarxa, funcionem en equips de treball amb un elevat grau d’autonomia i expertesa. Ens adaptem a la singularitat de cada projecte i utilitzem recursos, procediments i sistemes de treball construïts a partir del coneixement i l’experiència prèvia de tota la organització.

Al 1994, el Jesús Poza va fundar l’empresa sobre aquesta cultura de treball que s’ha mantingut i consolidat al llarg dels anys. Actualment, les sòcies gerents de l’empresa som la Txell Rodon, la Marina Estragués, la Sara Vico i la Carolina Astudillo.


Carolina Astudillo Beals

Cap de les àrees de Diversitats, Comunicació, Formació i Oportunitats.

Vaig néixer a Santiago de Chile, vaig créixer entre Vilanova i la Geltrú i París, i actualment visc entre la Garrotxa i Barcelona.

La meva vida laboral la vaig iniciar als 16 anys, com a cambrera en hotels i restaurants, i dependenta a una botiga de roba. Després de llicenciar-me en Psicologia Social (UB) vaig poder dedicar-me professionalment a l’acció comunitària i les polítiques públiques amb perspectiva intercultural. Vaig iniciar la meva trajectòria com a suport tècnic del Pla d’acollida de l’Ajuntament de Barcelona al 2006. Al 2009 vaig assumir la coordinació de la creació del Pla BCN Interculturalitat i el desplegament del Programa BCN Interculturalitat. A partir de l’any 2013, com a cap de l’Àmbit de Diversitats de QSL, vaig començar a treballar en programes vinculats als feminismes, la diversitat sexual i de gènere, la joventut i les persones grans, aplicant una mirada interseccional al treball en la lluita contra les discriminacions. En aquest camí, alguns dels projectes que he coordinat han estat el programa de sensibilització contra l’edatisme “Sóc gran i què?” (2017), la Programació d’activitats del 8 de març ecofeminista (2020), el Programa formatiu de perspectiva intercultural aplicat a les polítiques de joventut (2016-2024), i he co-creat la formació i la Guia “Joves i mirades diverses. Guia per a una educació afectivosexual amb mirada interseccional” (2021), entre altres. Actualment a QSL exerceixo la co-gerència, dirigeixo els projectes de l’Àmbit de Diversitats i les àrees de Comunicació, Formació i Oportunitats. Ocasionalment, imparteixo formació, col·laboro en projectes culturals i elaboro materials per professionals.

Alguns aprenentatges del meu recorregut professional i que aplico a la nostra feina és estar connectada a l’entorn per detectar les necessitats socials, crear noves estratègies i solucions que siguin realment útils, i recordar sempre que la nostra responsabilitat professional és estar al servei de les persones.


Txell Rodon Banchs

Cap de les àrees de Joventut, Finances i RRHH.

Vaig néixer a Barcelona, vaig viure uns anys al Maresme i finalment vaig tornar a la ciutat, al barri de Gràcia, on van néixer els meus 3 fills.

Soc llicenciada en Pedagogia i tinc el Postgrau de Gestió de Projectes i Equipaments Culturals, totes dues titulacions realitzades a la Universitat de Barcelona. Al llarg de la meva carrera professional m’he seguit formant en gestió d’equips i lideratge, gestió financera, polítiques de Joventut, i eines d’optimització per la gestió, entre d’altres.

La meva experiència professional sempre ha estat vinculada a la gestió cultural i m’he anat formant al llarg dels anys en l’especialitat que cada lloc de treball m’ha requerit.

Vaig entrar a QSL pels volts de l’any 2000 i es pot dir que he passat per tots els perfils professionals de l’àrea tècnica de l’empresa, des de monitora d’infants i responsable de la Ludoteca Casa Groga, passant per animadora sociocultural al Centre Cívic l’Elèctric, directora del Centre Cívic Vil·la Florida, tècnica primer i directora després de l’Àmbit d’Educació, Cap dels equips i projectes de Joventut, Directora Tècnica de l’empresa i finalment Gerent.

La meva formació universitària m’ha permès donar un enfoc pedagògic en tot el que he fet, tant per a la gestió de projectes i el treball comunitari que implica la gestió de la cultura de proximitat, com per a la gestió dels equips per vincular-los als objectius i valors de l’empresa. Des de la posició de presa de decisions a l’empresa, continuo treballant amb una visió didàctica i compartint el coneixement per aconseguir la millor implicació i motivació de les persones i entitats que treballen i col·laboren amb nosaltres.


Marina Estragués Vilardaga

Cap de les àrees d’Educació i Participació, Comunicació i Logística.

Vaig néixer a Barcelona, a Vallvidrera on visc actualment.

Soc llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i tinc el Postgrau en Gestió i Direcció d’Empreses i Entitats Culturals per la Universitat Pompeu Fabra. Durant la meva carrera professional m’he seguit formant en temes relacionats amb el lideratge d’equips, innovació pedagògica, i metodologies participatives entre d’altres.

La meva trajectòria professional comença des del món del lleure educatiu, de forma voluntària i també professional. El bagatge i les competències adquirides en aquesta etapa marcaran el meu itinerari professional. Em fan veure l’educació com un element transversal i transformador de la societat. És per això que el 2004 entro a treballar a QSL com a tècnica i més tard, el 2019 com a directora de l’Àmbit d’Educació. Els projectes desenvolupats dins d’aquest àmbit sempre han tingut vincle amb la cultura i la participació, Mostra de Programes Culturals, Audiència Pública als noi si noies de Barcelona, Consell d’Innovació Pedagògica, Consell Assessor de la Gent Gran…

Al llarg dels anys, he anat complementant la meva experiència laboral amb aprenentatges adquirits a través de les meves inquietuds personals que m’enriqueixen professionalment, com per exemple la col·laboració en projectes comunitaris arrelats al barri on visc. És per això que des de la gestió dels equips i de les persones, crec que és important, no només valorar la formació reglada, sinó detectar i posar en valor les competències professionals de cadascú, potenciar-les i compartir i col·lectivitzar els coneixements i recursos. Enriquir la intel·ligència col·lectiva de l’Empresa.

.


Sara Vico

Cap de l’àrea de Cultura i Operativa. Suport àrea RRHH.

Vaig néixer a Barcelona, al barri de Gràcia on visc actualment.

Soc Diplomada en Educació Social i llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona i tinc un Postgrau en Comunicació i Producció Cultural per la Universitat Ramon Llull . Tinc el certificat de Capacitació pedagògica i formacions diverses en la gestió i lideratge d’equips professionals.

Inicio la meva carrera professional en el camp social treballant en menjadors escolars com a monitora i coordinadora, i com a dinamitzadora en la ludoteca Memory Coll del barri de Gràcia de Barcelona. Posteriorment, desenvolupo tasques formatives, principalment en Noves Tecnologies aplicades, en institucions com UB Virtual, Edebé Digital, Col·legi de farmacèutics i Diputació de Barcelona entre d’altres. Esdevinc coordinadora de projectes de la consultora SPOC, actualment ALTRAN, gestionant processos de canvi i implementació digital en empreses com Gas Natural. En un gir professional cap al camp cultural, treballo en diverses produccions audiovisuals formant part de l’equip de direcció de pel·lícules com Maresme de la directora Rosa Vergés o Volverás d’Antonio Chavarrías entre d’altres produccions més petites.

És en la meva feina com a tècnica de logística de l’Oficina del Cooperant, al Fòrum de les Cultures, on unifico els meus interessos pel camp social, el formatiu i el cultural, posant èmfasi en el desenvolupament de tasques creatives i de gestió.

Al 2007 entro a treballar a QSL Serveis Culturals com a Animadora Sociocultural al Centre Cívic Vil·la Florida i uns anys després em faig càrrec de la Direcció de l’equipament. Al gener de 2019 assumeixo la direcció de l’Àmbit de Cultura de QSL.

Alguns aprenentatges del meu recorregut professional i que aplico a la nostra feina és

donar valor a la importància fer una bona gestió i acompanyament a les persones i als equips de treball, aportant eines i sistemes que facilitin les seves tasques i els permetin destinar temps a la reflexió sobre què es fa i perquè es fa.