Àmbits

Participació

Participació

Des de l’Àmbit de Participació de QSL donem suport a la dinamització d’òrgans i processos participatius, atenent a les tasques de temporització, difusió, seguiment i assistència a les persones. Disseny de dinàmiques innovadores per a la gestió de la participació ciutadana i les tasques associades als processos. Proposta d’una metodologia innovadora i actualitzada per assegurar la participació de la manera més eficient i inclusiva.

Producció de projectes de consulta, reflexió o proposta de la ciutadania adulta, infantil i juvenil. Dinamització de les jornades de trobada, producció de documents, conducció dels elements de proposta, votació i presentació amb els referents polítics.

Organització de les tasques de dinamització dels òrgans i processos de participació atenent les normatives, pautes establertes i reglaments de participació específics actualitzats. Promovem els processos, en fem difusió i assegurem el seguiment i bon funcionament de les tasques associades a les relacions amb les persones.

La nostra formació i experiència, ens ha portat a adquirir eines per incidir en la millora de la qualitat de la democràcia a través de la participació ciutadana.

A través del nostre coneixement sobre igualtat, inclusió, pluralitat, escolta activa, metaparticipació, competències ciutadanes i participació activa, entre d’altres, hem anat teixint les metodologies adequades per a establir els canals per a fomentar els espais de diàleg, i la construcció col·lectiva de propostes, per a millorar la governança de les administracions i els propis projectes.

Els nostres serveis en l’Àmbit de la Participació es desenvolupen amb una participació híbrida entre el món digital i presencial, fomentant l’accés divers i inclusiu, adequant els canals de participació a la pluralitat i complexitat de les persones.

Projectes destacats