Taller en interseccionalitat a regidores de joventut 

Projectes

Taller en interseccionalitat a regidores de joventut 

Descripció

Per encàrrec de l’Agència Catalana de Joventut, hem anat a totes les demarcacions de Catalunya a impartir tallers en interseccionalitat per a regidores de Joventut, dins el marc de les trobades organitzades “Som Joventut”.

El taller posa la mirada en poder reconèixer les diversitats juvenils del territori a la vegada que sensibilitzar sobre les desigualtats estructurals interseccionades que afecten a les persones joves i com impulsar polítiques públiques des d’aquestes mirades diverses.

La metodologia en aquest cas va ser de dinàmiques vivencials, jocs i debat participatiu, on les participants passaven pel cos els conceptes i coneixements que adquirien o que ja sabien i aportaven al grup.

Les participants de Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre, Girona i Barcelona van sortir de la trobada amb eines per defugir de l’homogeneïtzació del col·lectiu juvenil i prendre consciència de les desigualtats socials existents: per raó de classe, d’origen, de gènere, de desig sexual, de raça, diversitat funcional… I van expressar la importància d’impulsar polítiques que lluitin per reduir les desigualtats.