Cicle de dansa: TERRITORI EN DANSA. Centre Cívic Teixonera

Notícies

Cicle de dansa: TERRITORI EN DANSA. Centre Cívic Teixonera

TERRITORI EN DANSA és un projecte de dansa dissenyat pel Centre Cívic Teixonera que neix de la necessitat del moviment actiu de l’entorn i la necessitat d’expressar-se a través del cos i la música. El barri de la Teixonera és un barri amb un moviment associatiu actiu molt important i, el cicle Territori en Dansa, neix com una plataforma, tant acollidora com dinamitzadora, davant la necessitat de participació i interrelació de les persones a través de la dansa. 

Al llarg dels anys, el cicle Territori en Dansa ha evolucionat i ha donat lloc a un projecte global que va més enllà d’un cicle, apostant pel recolzament a companyies mitjançant residències, tallers i activitats relacionades amb la dansa durant tot l’any.  

Al maig de 2023 es compleixen 10 anys, al llarg dels quals el cicle s’ha consolidat com un festival destacat de dansa per les companyies i coreògrafs emergents de la ciutat. Anualment es realitzen dues edicions: la de primavera, Territori en Dansa Contemporània i Clàssica; i la de tardor, Territori en Dansa Urbana.

Per a celebrar els 10 anys s’ha presentat una programació que ha volgut donar èmfasi a la co-creació comunitària amb la presentació de dos espectacles participatius, el d’inauguració i el de cloenda. El primer sorgeix de dos dies de creació d’una peça de dansa, creada pel coreògraf Jaume Sangrà per part de veïns i veïnes del barri i amb la finalitat d’elaborar un espectacle únic i irrepetible realitzat de forma inclusiva. El segon, l’espectacle de cloenda, a càrrec de la cia. Leftovers, presenta l’espectacle “Y bailo porque me toca” amb l’objecte de fer ballar el públic assistent.  

Per molts anys de Territori en dansa i celebrem-ho ballant! 

Trobeu més informació del cicle www.territoriendansa.com